Meteen naar de content

Mooie stoffen en vuile kinderen

Een thuis is waar iedereen zich thuis moet voelen. Ook onze huisdieren en plakkerige kinderen. 

Maar hoe kan je die twee combineren: een mooi interieur dat tegelijk leefbaar is? Er zijn verschillende opties op de markt, maar hier zijn er 4 oplossingen die ik in zo'n situaties voorstel: 

1. Protexx 

Deze beschermende spray spuit je op de nieuwe bekleding. Het legt een onzichtbare coating op de stof, zodat deze volledig vuil- en waterafstotend wordt. We hebben dit eerst zelf getest met ketchup, koffie en rode wijn, en met succes! De vloeistof parelt op de stof in plaats van er in te dringen.  Bij iedere spuitbus zit ook een certificaat. Krijg je de vlekken er echt niet uit, dan heb je in principe recht op een service aan huis, waar Protexx zelf de vlekken uit de stof komt halen. 

Voordeel: Je bent voor 3 of 5 jaar volledig gerust. En het werkt! 
Nadeel: Dit is geen goedkope oplossing. Bovendien moet je het ook zelf doen, waardoor je niet zeker bent van een goeie dekking.

Protexx 

Foto: zonder beschermlaag (koffie, wijn en ketchup dringt in de stof) versus met Protexx 

2. Kunststoffen of skai 

Indien je kiest voor een kunststof of skai, dan kan je gerust zijn. Deze stoffen zijn volledig afwasbaar. Denk maar aan de stoffen die ze gebruiken voor banketten in de horeca, of voor een tandartsstoel. 

Voordeel: schaamteloos pizza eten in de zetel 
Nadeel: hoewel deze stoffen veel verbeterd zijn, zijn ze niet altijd even modern of voelen ze soms koud aan. Echt leder warmt op bij gebruik, kunstleder niet. 

Meininger Brussel

Foto: Voor de bar van de Meininger Hotel is Brussel kozen we toch voor kunstleder in plaats van echt leder. Zeker in combinatie met jonge backpackers en Belgische bieren ... 

3. Teflon coating 

Een aantal stoffen hebben al een coating van Teflon, zoals de potten en pannen. Dit maakt de stoffen geschikt voor Horeca, en dus zeker ook voor in een gezinswoning. 

Voordeel: Kan tegen een stootje 
Nadeel: dit is geen lange termijn oplossing. Na een aantal jaar heb je grote kans dat de beschermende laag er af is. 

 Foto: Velours in Velvet Crunch van Buvetex

4. Buitenstoffen 

De nieuwste buitenstoffen zijn echt magnifiek. Vroeger voelde dit aan als plastiek, maar nu is er bijna geen onderscheid. Aarzel dus zeker niet om een buitenstof ook binnen te gebruiken. Door de nieuwste technologieën zijn deze even zacht en aangenaam als natuurlijk vezels. 

Voordeel: bulletproof! 
Nadeel: een kleiner gamma, minder keuze van designs en kleuren

Benieuwd naar wat we voor u kunnen doen? Stuur gerust een mail naar julie@couleurcouleur.com voor een gratis offerte! 

 

 

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.